• header2
 • Home
 • De mogelijkheden
 • Het Joomla CMS

Het Joomla CMS

Joomla is een zogenaamd contentmanagementsysteem. Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt. Een belangrijke functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen.

 

Is een CMS iets voor mij?

Een CMS is vooral een goede keuze voor websites die regelmatig ge-update moeten worden. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS, maar ook steeds meer kleinere bedrijven en particulieren stappen over op een website met CMS.

Vroeger moest je behoorlijk technisch onderlegd zijn om je website zelf te kunnen onderhouden. Een goed CMS als Joomla zorgt er voor dat bijna iedereen zijn website zelf kan updaten. U kunt dus zelf teksten en afbeeldingen wijzigen of toevoegen, maar ook nieuwe pagina's voegt u eenvoudig toe aan uw website.

De voordelen van het Joomla CMS

 1. Joomla is Open Source. Dit betekent dat de broncode open is en ook dat de software gartis is. Dit scheelt u direct al in de kosten.
 2. Een ander voordeel is dat u voor het updaten van uw site niet afhankelijk bent van een webdesigner. Dit scheelt natuurlijk in de kosten die u maakt voor uw website.
 3. U heeft geen onderhoudsprogramma nodig en geen kennis van HTML of programmeren.Het is vergelijkbaar met het werken in een tekstverwerker als Word.
 4. Meerdere personen kunnen tegelijk de website aanpassen.
 5. Joomla is makkelijk uitbreidbaar met handige en leuke extra's, die extensies worden genoemd.

Uitbreidingen van Joomla

Er zijn vele uitbreidingen beschikbaar voor Joomla. Met zo'n uitbreiding of extensie voeg je extra's toe aan de standaardmogelijkheden van Joomla. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Webshops
 • Forums
 • Nieuwsbrieven
 • Fotoalbums
 • Etc.

U kunt extensies zelf installeren of laten installeren door OnlineNow.

Hoe veilig is Joomla?

Net als elk CMS is Joomla een interessant doelwit voor hackers. Belangrijk is om uw website up-to-date te houden. Dit geldt zowel voor Joomla zelf als voor eventueel in uw website geïnstalleerde extensies. De nieuwe versie van Joomla is uitgerust met een eenvoudige update-optie waarmee u indien gewenst zelf eventule update skunt uitvoeren. 

 • Nieuw bij OnlineNow

  Op het moment zijn er weer diverse websites in ontwikkeling onder andere een website voor veiligheidsgereedschap, een website voor vijveraccessoires en een websiste voor een vakantie accomodatie op Texel.

  Onlangs is ook opgeleverd de website voor Frits Antonius, hij gaat samen met een partner een fantastische rondreis door Amerika maken. Deze website is gesponsord door OnlineNow en volledig uitgevoerd in de allernieuwste versie van Joomla 3.0.

  logo mijnoranjevolvo

  U kunt de website vinden op:

  www.mijnoranjevolvo.nl

 • Joomla Upgrade Aktie

  Zoals al vaker gemeld is het tijdperk van Joomla 1.5 nu echt voorbij. Tot voor kort was er nog beperkte ondersteuning en konden componenten voor Joomla 1.5 nog gewoon gedownload worden. Inmiddels is ruim 80 % van de klanten van OnlineNow overgestapt op de nieuwe Joomla 2.5 versie en sommigen zelfs op de nieuwe Versie 3.

  De laatste maanden is het regelmatig voorgekomen dat oudere Joomla 1.5 websites het doelwit zijn geweest van hackers. Soms was dit eenvoudig op te lossen en soms moest de complete website opnieuw geïnstalleerd worden. Met alle gevolgen en kosten van dien.

  Lees meer...
 • Nieuwe webshop opgeleverd

  Onlangs is de nieuwe webshop voor de Alphense Boys opgeleverd. Een hypermoderne webshop gemaakt met de nieuwste Joomla Versie (2.5) en ook de nieuwste versie van Virtuemart (2.0).

  Het verzoek was een webshop te maken met de uistraling van de club en waarin met name de kleding goed en duidelijk gepresenteerd kon worden. Tevens moest het mogelijk zijn om per maat de voorraad bij te houden.

  Neem gerust eens een kijkje in de webshop van Alphense Boys, u vindt deze hier.

  logo-alphense-boys

 • Joomla upgraden van 1.5 naar 2.5

  We hebben onderstaande al een aantal maal onder de aandacht gebracht maar de laatste weken krijgen we toch veel vragen over het updaten van Joomla sites, de veiligheid, kosten etc.

  Joomla staat niet stil en heeft sinds 24 januari 2012 een nieuwe versie, namelijk Joomla 2.5.

  Het Joomla ontwikkelteam is per 1 oktober 2012 definitief gestopt met de ondersteuning van Joomla 1.5. Dit betekent niet dat per die datum uw website meteen gevaar loopt of niet meer werkt. Het betekent wel dat er geen nieuwe veiligheidsupdates meer uitkomen en dat het systeem op den duur achter zal gaan lopen met betrekking tot nieuwe functionaliteiten of een goede werking op nieuwe versies van internetbrowsers, mobiele apparatuur, etc.

  Lees meer...