• header2

Storing server

Door een onvoorziene technische storing in het datacenter zijn er vanochtend op een aantal sites problemen geweest met de website zelf en met het e-mail verkeer.

Inmiddels zijn de problemen verholpen. Mocht u toch nog problemen ondervinden dan hoor ik dit uiteraard graag.

Mijn excuses voor het eventuele ongemak

Met vriendelijke groeten en een prettig weekend,

Marco Kooreman

Veiligheid Joomla en JCE

Dit bericht is alleen van belang voor klanten die Joomla gebruiken. Op dit moment zijn er hackers actief, die als een kettingreactie Joomla websites proberen te infecteren met spyware en andere virusussen. Doordat de hacker wat slordig was, hebben experts de nodige gegevens kunnen vergaren m.b.t. dit gevaar.

Er staat op Webwereld ook een artikel over deze aanval op Joomla websites: Klik hier voor meer informatie.

Hoe gebeurt deze hack?

Dit inbreken op Joomla-installaties gebeurt via de Joomla Content Editor (JCE). Die plug-in geeft kwaadwillenden in versies tot en met 2.0.11 de mogelijkheid om eigen content naar een website te uploaden. Het NCSC waarschuwt dat hierdoor "defacements tot de mogelijkheden behoren".

"In Nederland gaat het om het uploaden van andere pagina's. Dus niet het uploaden van scripts en dergelijke." Dat behoort namelijk wel tot de mogelijkheden én is eind vorig jaar al gedaan, bij niet-Nederlandse websites dus buiten het blikveld van
het NCSC.

Wat te doen?

- Indien u in het bezit van van een servicecontract dan wordt uw website deze week door mij voorzien van de nieuwste JCE Plugin en hoeft u dus niets te doen.

- Indien u niet in het bezit bent van een servicecontract kan ik voor € 45,- excl. BTW uw website voorzien van de nieuwe JCE versie en zal tevens een zogenaamde anti-hack plugin installeren die uw website veiliger maakt.

Bovenstaande lost het hack-probleem zoals dit nu speelt op maar biedt evenwel geen garantie voor toekomstige nieuwe vormen van hacken.

Wilt u dat uw website nagekeken wordt met betrekking tot dit probleem en bent u niet in het bezit van een service-contract neem dan zo snel mogelijk even contact op zodat we problemen kunnen voorkomen.

 

Met vriendelijke groeten en een fijn weekend,

OnlineNow
Marco Kooreman

Ook Sozadidact naar Joomla 2.5

Onlangs heb ik de site van Sozadidact een upgrade gegeven naar de nieuwste versie van Joomla. Deze upgrade kwam gelukkig net op tijd omdat precies op de dag dat de site overgezet is naar de nieuwste versie van Joomla deze gehackt is door een Turkse Hackers Organisatie. Sozadidact had een serviceovereenkomst waardoor e.e.a. snel, zonder downtime en zonder extra kosten hersteld is.

Kijk hier voor de site van Sozadidact in Joomla 2.5.

Wilt u ook meer informatie over een eventuele upgrade neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 071 - 888 44 88.

Website Cliëntenraad Werk en Inkomen over naar Joomla 3

Onlangs heb ik de site van Cliëntenraad Werk en Inkomen een upgrade gegeven naar de nieuwste versie van Joomla. De Cliëntenraad heeft gebruik gemaakt van de upgrade aktie waardoor de site weer jaren vooruit kan.

Kijk hier voor de site van de cliëntenraad in Joomla 3.

Wilt u ook meer informatie over een eventuele upgrade neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 071 - 888 44 88.

Verlenging domeinen en hosting

Met ingang van 2012 is er na de verhuizing naar de nieuwe server het e.e.a. veranderd voor wat betreft de facturatie van Hosting en Domeinregistratie. Hieronder even de wijzigingen op een rijtje:

 

Lees meer

Meer artikelen...

 • Nieuw bij OnlineNow

  Op het moment zijn er weer diverse websites in ontwikkeling onder andere een website voor veiligheidsgereedschap, een website voor vijveraccessoires en een websiste voor een vakantie accomodatie op Texel.

  Onlangs is ook opgeleverd de website voor Frits Antonius, hij gaat samen met een partner een fantastische rondreis door Amerika maken. Deze website is gesponsord door OnlineNow en volledig uitgevoerd in de allernieuwste versie van Joomla 3.0.

  logo mijnoranjevolvo

  U kunt de website vinden op:

  www.mijnoranjevolvo.nl

 • Joomla Upgrade Aktie

  Zoals al vaker gemeld is het tijdperk van Joomla 1.5 nu echt voorbij. Tot voor kort was er nog beperkte ondersteuning en konden componenten voor Joomla 1.5 nog gewoon gedownload worden. Inmiddels is ruim 80 % van de klanten van OnlineNow overgestapt op de nieuwe Joomla 2.5 versie en sommigen zelfs op de nieuwe Versie 3.

  De laatste maanden is het regelmatig voorgekomen dat oudere Joomla 1.5 websites het doelwit zijn geweest van hackers. Soms was dit eenvoudig op te lossen en soms moest de complete website opnieuw geïnstalleerd worden. Met alle gevolgen en kosten van dien.

  Lees meer...
 • Nieuwe webshop opgeleverd

  Onlangs is de nieuwe webshop voor de Alphense Boys opgeleverd. Een hypermoderne webshop gemaakt met de nieuwste Joomla Versie (2.5) en ook de nieuwste versie van Virtuemart (2.0).

  Het verzoek was een webshop te maken met de uistraling van de club en waarin met name de kleding goed en duidelijk gepresenteerd kon worden. Tevens moest het mogelijk zijn om per maat de voorraad bij te houden.

  Neem gerust eens een kijkje in de webshop van Alphense Boys, u vindt deze hier.

  logo-alphense-boys

 • Joomla upgraden van 1.5 naar 2.5

  We hebben onderstaande al een aantal maal onder de aandacht gebracht maar de laatste weken krijgen we toch veel vragen over het updaten van Joomla sites, de veiligheid, kosten etc.

  Joomla staat niet stil en heeft sinds 24 januari 2012 een nieuwe versie, namelijk Joomla 2.5.

  Het Joomla ontwikkelteam is per 1 oktober 2012 definitief gestopt met de ondersteuning van Joomla 1.5. Dit betekent niet dat per die datum uw website meteen gevaar loopt of niet meer werkt. Het betekent wel dat er geen nieuwe veiligheidsupdates meer uitkomen en dat het systeem op den duur achter zal gaan lopen met betrekking tot nieuwe functionaliteiten of een goede werking op nieuwe versies van internetbrowsers, mobiele apparatuur, etc.

  Lees meer...